Op zaterdag 1 december kan je in de feestzaal van het College in Herentals naar Fest Virginia. Dat is een fuif voor volwassenen met DJ Woefbass, DJ Stinkende Awesome, Discobaar Pink Flamingos en Christophe Lambrecht.

Tickets kosten 6 euro aan de kassa. Voor 5 euro koop je voorverkooptickets bij Huis Haest, Den Trapper en Showtime. De opbrengst gaat naar de 40 Herentalse scouts en gidsen die deze zomer mee op Jamboree naar West Virginia USA gaan.

De jamboree is een 4-jaarlijks internationaal kamp voor scouts en gidsen uit de hele wereld, eerdere edities gingen door in Japan en Zweden. De eerste editie van jamboree dateert al van 1920.

Deze keer trekken ze met 40 000 naar de ruige heuvels van West Virginia, naar een tentenkamp van 200 voetbalvelden groot, met scouts en gidsen uit 160 landen. Het is een onvergetelijke ervaring voor alle deelnemers! Unlock A New World, is het inspirerende thema van deze Jamboree.

Met 40 deelnemers is Herentals erg goed vertegenwoordigd in het Belgische contingent, dat in totaal 800 deelnemers uit Vlaanderen en Wallonië telt. Scouting leeft dan ook in Herentals en veel gidsen en verkenners zien de jamboree als een nieuw hoogtepunt in hun scoutscarrière.

Deelnemen aan het tien dagen durende kamp kost behoorlijk wat geld, ook omdat groepen uit rijke landen mee betalen voor de deelnemers uit minder rijke landen. Daarom hebben de Herentalse scouts en hun ouders zich verzameld om een aantal activiteiten te organiseren. Zo waren er al een Amerikaans ontbijt en een bluesoptreden en heel wat losse kleinere activiteiten.

Wat volgt er nog? Op 23 maart is er een jongerenfuif in 't Hof en in mei organiseren ze Happen en Stappen. Daarnaast zijn er nog pannenkoeken in het Haveke of op de Lenteheide, de Kerstmarkt en meer.